Kimyasal bir ilaç yardımı ile deriyi soyma ve canlı deriyi oraya çıakrma işlemidir.
Kimyasal İlacın İçeriği
Bu işlemde kullanılan kimyasalın içeriğinde meyve asitleri ve salisilik asit vardır. Bu asitler ölü deriyi kontrollü şekilde soyar ve deri altında hücre yapımını hızlandırır.
Kimyasal Peeling Tipleri
Hangi Problemlerde Kimyasal Peeling Kullanılmaktadır?
Aynı zamanda da cilt sağlığı için gerekli olan maddeleri deri altına daha kolay geçirir ve emilimlerini sağlar.
Nasıl Uygulanır?
Kimyasal ilaç fırça yardımı ile temiz cilde uygulanır. Belli bir süre bekletildikten sonra bu ilaç deriden temizlenir ve masaj ile nemlendirici krem ve güneş koruyucu kremler kokteyl edilerek uygulanır.
Kimlere Uygulama Yapılabilmektedir?
Bu işlem,
Uygulama Sonrası Nasıl Bir Görünüm Oluşmaktadır?
Yukarıdaki problemler çözümlendikten sonra, cilt daha temiz sağlıklı ve genç görünür. Sıkılık hissi gözlenir ve temiz, dengelenmiş bir ifade meydan çıkar. Bunlara ek olarak, ölü derinin soyulması ile alttan çıkan taze cilt daha parlak, pürüzsüzdür.
Seans Sayısı
Bu işlem tek seansta uygulanır. Etkisi hemen gözlenebileceği gibi işlemden sonraki 1 hafta içinde de gözlenebilir. Aralıklar halinde kimyasal peeling işlemi yinelenebilir.
İşlemden önce : Cildin kesinlikle temiz olması gerekmektedir. Öncelikle cilt makyaj ve benzeri kalıntılardan arındırılır ve kimyasal peeling işlemi öyle yapılır.
İşlemden sonra : Bu işlemden sonra cilt dış etkilere çok açık olur. Çünkü, ölü deri soyulmuş olur ve alttan yeni çıkan cilt korunmasızdır, güneşten, hava kirliliğinden çok daha kısa sürede etkilenir. Bu nedenle de yüksek koruma özelliğine sahip güneş kremleri ve su bazlı nemlendiriciler işlemden sonra ve işlemden sonraki 1 hafta titizlikle kullanılmalıdır.
Kimyasal Peeling Başka Uygulamalarla Kombine Edilebilir Mi?
Cilt işlemleri var olan soruna göre kombin edilebilir bu konuda bilgi için öncelikle muayene olmanız gerekmektedir .